Responsabilități sociale

Un alt proiect marca Bethany drag nouă este Swimathon Iași.

Luna iulie ne duce mereu cu gândul la Swimathon, competiția de înot organizată de Fundația Comunitară Iași, care mobilizează anual comunitatea ieșeană în jurul unor cauze sociale sau comunitare.

Evenimentul ne demonstrează că filantropia poate lua forme distractive, devenind în același timp o platformă eficientă de strângere de fonduri.

Astfel, an de an, echipa Focality își susține colegii care “fac valuri” în scopul sprijinirii programelor desfăşurate de fundaţie.

În această competiție, spiritul de echipă, solidaritatea și determinarea sunt elementele cheie care fac din Swimathon Iași unul dintre cele mai iubite și așteptate evenimente ale verii.

Ca și corporație, ne măsurăm rezultatele nu doar prin prisma profitabilității și a bunăstării proprii, ci și în funcție de impactul avut asupra comunității.

Credem că putem influența în bine comunitatea și societatea în general, prin responsabilitate și implicare.

Focality este parte activă într-o serie de inițiative sociale, culturale și educaționale menite să ajute și să inspire România de mâine.

Gala pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Star of Hope România

Focality susține, în calitate de sponsor, Gala pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Star of Hope România, eveniment organizat de fundația Star of Hope, prin care se vor strânge fonduri necesare susținerii a 325 de copii și tineri cu dizabilități în centrele fundației.

Evenimentul va avea loc pe data de 15.12.2016, ora 17.00 în Sala Mare a Teatrului Luceafărul din Iași.

Am ales să fim alături de acești tineri care prin curaj, ambiție și tenacitate, au depășit limitele impuse de dizabilitate, devenind modele pentru comunitate.

Educaţie

Pentru că știm că cea mai importantă resursă a unei comunități sunt oamenii, am ales să ne implicăm în nenumărate activități care au în centrul atenției copiii.

Copiii sunt viitorul nostru, investiția în ei aduce bucurii incomensurabile: iubire, respect, recunoștință, speranta într-o societate educată.

Împreună cu Școala Dimitrie Anghel, sat Cornești, comuna Miroslava, Iași, aducem bucurii pe chipurile copiilor în fiecare an la Serbarea de Moș Crăciun, participăm alături de ei la Festivalul de Poezie, Muzică și Dans „Vara Creștin-Europeană pe Meleaguri Corneștene”, parte a Proiectului educațional „Copil ca tine sunt și eu”.

Societatea absolvenților facultății de electrotehnică din Iași (SETIS)

În iulie 2002 s-a înființat Asociația Absolvenților Facultății de Electrotehnică din Iași. Ideea a prins viaţă pentru că a găsit ecou în minţile şi inimile nucleului iniţial, al membrilor fondatori.

Scopul asociaţiei, care editează şi o revistă bianuală, este de a întări legăturile între absolvenţi, cu foloase potenţiale pentru colaborari ştiinţifice, în afaceri sau pentru sprijinirea materială a celor aflați în dificultate.

Am ales sa recompensăm şefii de promoţie ai facultăţii care primesc un premiu important din partea SETIS, in fiecare an încă de la înființare.

Inspectoratul Şcolar al Județului Iași

Atmosfera elevată a Iașului, trecutul încărcat de istorie și de cultură, regăsit și astăzi, în forme moderne, în spațiul universitar, în vibrația culturală a muzeelor, a bibliotecilor sau centrelor culturale creează o stare de spirit favorabilă educației, competiției, dorinței de desăvarșire.

Toate acestea își pun inevitabil amprenta asupra învățămantului preuniversitar ieșean, reper pentru ceea ce înseamnă, în devenirea sa, învățămantul romanesc.

Toate acestea își pun inevitabil amprenta asupra învățămantului preuniversitar ieșean, reper pentru ceea ce înseamnă, în devenirea sa, învățămantul romanesc.

Suntem onorați să susținem in fiecare an acest eveniment.

Binefacere

Gala Caritabilă „Zâmbet în Dar” organizată de Salvați Copiii, filiala Iași celebrează generozitatea, prietenia și dragul de oameni.

Toate fondurile obținute în cadrul evenimentului vor fi folosite pentru a ajuta 120 de copii din cele trei centre educaționale ale organizației care provin din familii defavorizate și prezintă risc ridicat de abandon școlar.

Gala Zambet in Dar_1

În parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi și Cluburile Rotary am sprijinit, prin intermediul Balului Primăverii, copiii cu dizabilităţi, copiii din mediul rural, beneficiari ai burselor pentru elevi, aflaţi în atenţia a două dintre ONG-urile ieşene care s-au dedicat în mod remarcabil, constant şi cu efect real, proiectelor sociale asumate: Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia Pro Ruralis.

Împreună cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany avem in permanență în derulare proiecte foarte îndrăgite de echipa noastră.

Campania de iarnă cea mai dragă angajaților noștri este desigur „Fii şi tu Moş Crăciun!”

Ideea campaniei este să oferim copiilor din satele din județul Iași cadourile dorite de Crăciun. Anul acesta ne propunem să mergem la 2000 de copii, de la grădiniță până în clasa a IV-a. Cum facem asta?

Copiii i-au scris scrisori Moșului cu ce-și doresc, și oricine vrea să ”adopte” o scrisoare, poate primi una.

Frumusețea acestei campanii este că ei primesc fix ceea ce-și doresc.

În anul 2012 Bethany invita pentru prima dată ieșenii la un exercițiu de generozitate într-un cadru distins și elegant.

Balul de La Castel a luat naștere din dorința de a sprijini copiii și tinerii în dificultate, iar de atunci reunește în fiecare an peste 400 de personalități marcante și parteneri din mediul cultural, medical sau de afaceri din regiunea Moldovei și nu numai.

Cu fiecare ediție, Balul de La Castel ia forme noi și ingenioase prin abordarea unei tematici diferite care poate fi descoperită prin decorurile din sală, momentele artistice, meniu, ținute, până la cele mai mici detalii.

Cu mare drag am fost împreună și la ediția din 2017 a evenimentului Balul de La Castel, am pătruns într-o lume în care toate sunt posibile prin imaginație. Magia decorurilor, aventurile copilăriei și îndrăgitele ei chipuri au fost parte din povestea numită frumos și simplu „Odată ca niciodată”.

Am răspuns în fiecare an invitației venite din partea Fundației Star of Hope România pentru Susținere a copiilor cu dizabilități a centrului Steaua Speranței Iași:

Afis Steaua Sperantei

“Dăruiește, schimbă un destin!” pentru terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, dezvoltare abilități de viață

“Dăruiește din inimă!” susține copiii cu dizabilități”

Daruieste din inima

“Există speranță! Există Star of Hope!”

Curajul, iubirea, devotamentul și generozitatea sunt valorile centrale ale campaniei și sunt promovate ca modele de atitudine și scoase în evidență prin intermediul poveștilor de succes ale Fundației. Practic, publicul larg este încurajat să ia atitudine și să se implice în comunitatea “Star of Hope”. Cu expertiză, grijă și speranță, an de an tot mai multe povești din cadrul Fundației își găsesc un parcurs mai optimist.

“Împreună în lumea mea și a ta!”

„Împreună în lumea mea și a ta” este o campanie umanitară derulată în această perioadă de fundația Star of Hope Romania. Este un apel către fiecare dintre noi să acceptăm și să întindem o mână de ajutor celui aflat în suferință. Societatea romanească suferă încă din pricina prejudecăților, dar și a faptului că multe dintre drepturile persoanelor cu dizabilități nu sunt respectate, cum ar fi accesul la educaţia de masă sau decontarea terapiilor.

Impreuna in lumea mea si a ta
Bradul Solidaritatii

“Ziua internațională a sindromului Down 2014, Marșul Diversității”

Este un eveniment organizat de Fundaţia Star of Hope Romania în cadrul Campaniei Mondiale „Lots of Socks”.

Scopul evenimentului este de a face oamenii să înţeleagă ce este sindromul Down, ce înseamnă să ai sindromul Down şi cum pot persoanele cu sindrom Down să aibă un rol activ în comunităţile în care trăiesc. Anul acesta ne concentrăm asupra sănătăţii şi bunăstării persoanelor cu Sindrom Down.

Down

SPORT

SEMIMARATON IASI 2015

Rotary Club Iasi Copou in parteneriat cu Asociatia People for Sport, Asociatia Elite Running si Eyes Open si cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi a organizat prima editie a Semimaratonului Iasi in 2015.

Ideea organizării unui semimaraton, competiţie sportivă care supune concurenţii unui efort fizic şi psihic deosebit, s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui copil, fără resurse materiale sau financiare, pentru a finaliza studiile şi a deveni o rotiţă esenţială în mecanismul societăţii noastre.

semimaraton iasi 2015
semimaraton20152

Semimaratonul Iaşi 2015 a fost o competiţie sportivă caritabilă ce a sustinut cauza Fundaţiei Proruralis din Iaşi, organizaţie ce oferă burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenţă superior, ce provin din familii defavorizate: 100 de copii cu vârstele cuprinse între 11 şi 19 ani.

Obiectivul primei ediţii a Semimaratonului Iaşi a constat în oferirea de burse copiilor excepţionali înscrişi în programul Proruralis pentru continuarea studiilor la liceele ieşene.